BFO از نوع اسیلاتور فرکانس ضربه ای
در این بخش دانلود پروژه ساخت دستگاه فلزیاب BFO از نوع اسیلاتور فرکانس ضربه ای, توسط تیم الکترونیک ۹۸ برای شما علاقه مندان به پروژه های حرفه ای الکترونیک و مدارات ساخت فلزیاب آماده شده است. اگرچه که این نوع فلزیاب بسیار ساده است اما به نظر کالایی بالایی دارد. برای اینکه از سیم پیچ نشان داده شده بتوانیم استفاده کنیم باید پوشش فارادی داشته باشد، در غیر اینصورت به خاطر تاثیرات جاذبه زمین کار نخواهد کرد.
نحوه انتخاب سیم پیچ اصلی فلزیاب و بستن آن
مدار فلزیاب طراحی شده در این پروژه از دو سیم پیچ L1 و L2 تشکیل شده است، که سیم پیچ L1 یک مسدود کننده RF استاندارد است. مسدود کننده ای که در اینجا استفاده شده است از دلیوان (Delivan) ساخته شده است و در صورت لزوم می توان آن ها را با قطعات دیگر عوض کرد. می توان از هر نوع مسدود کننده مشابه هم استفاده کرد. با توجه به دقت کار القا گر L1 و L2 و قسمت های دیگر ممکن است لازم شود که یک الی دو دور از L2 کم یا به آن اضافه کنید، تا هر دو اسیلاتور با یک فرکانس یکسان کار کنند. با توجه به القاگر ۲۲۰MH و خازن موازی ۰٫۰۰۵uf فرکانس عامل حدود ۱۵۱KHz می شود.
به عنوان تنوع شما می توانید از حلقه های گوناگون برای پر کردن و پیچاندن سیم پیچ ها استفاده کنید، با ۲۵ دور شروع کنید بعد ۲۶ دور، بعد ۲۷ دور و در آخر ۲۸ دور و در نهایت سیم پیچ هایی را که بسته اید را یکی یکی آزمایش کنید و هرکدام را که بهتر با آن نتیجه گرفته اید و یا اینکه بهتر از همه کار می کند را انتخاب کنید و یا اینکه شکل سیم پیچ را عوض کنید (با فشرده کردن شکل سیم پیچ ظرفیت سیم پیچ کاهش می یابد).