با توجه به استانداردهای بین المللی اگر میانگین انرژی تابشی خورشید در روز بالاتر از ۳٫۵ کیلووات ساعت بر متر مربع باشد، استفاده از مدل های انرژی خورشیدی نظیر کلکتورهای خورشیدی یا سیستم های فتوولتائیک بسیار اقتصادی و مقرون به صرفه است.

ظرفیت های جهانی نشان می‌دهد حدود ۳۰ گیگاوات از ظرفیت فتوولتائیک جدید در سراسر جهان در سال ۲۰۱۱ عملیاتی شده است. با افزایش ۷۴ درصدی در کل دنیا به میزان ۷۰ گیگاوات رسیده است. نصب و راه اندازی واقعی در طول سال ۲۰۱۱ نزدیک به ۲۵ گیگاوات بوده است. چرا که بعضی از ظرفیت های متصل شده به شبکه در سال ۲۰۱۰ نصب شده بودند. کشورهای پیشرو در بیشترین ظرفیت سلول خورشیدی نصب شده تا انتهای سال ۲۰۱۱ آلمان، ایتالیا، ژاپن، اسپانیا و آمریکا بوده اند. با مطالعات انجام شده توسط DLR آلمان، در مساحتی بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر مربع، امکان نصب بیش از ۶۰ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی خورشیدی وجود دارد.

در بسیاری از قسمت‌های ایران انرژی تابشی خورشید بسیار بالاتر از این میانگین بین المللی می باشد و در برخی از نقاط این میزان حتی بالاتر از ۷ تا ۸ کیلو وات ساعت بر مترمربع اندازه گیری شده است. ولی به طور متوسط انرژی تابشی خورشید بر سطح زمین ایران حدود ۴٫۵ کیلو وات ساعت بر متر مربع است.

آمارهای علمی در این باره حاکی از آن است که اگر مساحتی معادل ۱۰۰*۱۰۰ کیلومتر مربع زمین را به ساخت نیروگاه خورشیدی اختصاص دهیم، برق تولیدی آن معادل کل تولید برق کشور در سال ۱۳۸۹ خواهد بود.

کتاب های متعددی در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر از جمله انرژی خورشید وجود دارد که عمده این کتاب ها تنها به معرفی این انرژی و کاربرد آن بسنده کرده‌اند و در آن‌ها کمتر به مسائل فنی و عملیاتی پرداخته شده است. این کتاب عمدتا به جنبه‌های مختلف فنی انرژی خورشیدی و تاثیر آن بر شبکه قدرت پرداخته است که با توجه به پتانسیل بالای کشور در این زمینه و رویکرد جدی وزارت نیرو برای استفاده از پتانسیل عظیم انرژی خورشیدی و همچنین احساس کمبود این نوع مطالعه در زمینه انرژی خورشیدی بر آن شدیم تا این کتاب را به رشته تحریر در آوریم.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code